Site Loader

Det er altid vigtigt at sørge for at man får de vitaminer, som kroppen har brug for at forblive sund og rask. Uden disse ting vil man kunne opleve en masse gener, som vil fratage en noget af ens livsnydelse. Selvom det klart er bedst at få sine vitaminer gennem en sund og varieret kost, så kan man nogle gange have brug for lidt ekstra hjælp ved at få nogle kosttilskud.

Får du nok omega 3 gennem din kost?

Omega 3 fedtsyre er en ting som faktisk indgår i hver eneste af vores celler. Derfor er det ret vigtigt at sikre sig at man får den mængden omega 3, som man har brug for. Omega 3 fedtsyre virker antiinflammatorisk og har derfor en positiv indvirkning på betændelsessygdomme i ens krop.

Naturligt set kan denne fedtsyre optages ved at man spiser fede fiskearter, som for eksempel laks. Men omega 3 findes også i visse frø, herinde hørfrø.

Der kan være mange årsager til at man måske ikke får optaget den mængde omega 3, som man har brug for. Det kan være at du ikke føler du har råd til at købe den mængde fisk man anbefaler at man spiser om ugen, hvorved ens behov for omega 3 skulle være dækket. Men det kan også være at du slet ikke kan lide fisk.

I stedet kan man vælge at tage fiskeolie, som blandt andet kan fås som en pille der bare skal sluges.

Kan solen dække dit behov for D-vitamin?

D-vitamin er noget vi mennesker egentlig kan producere selv. Men det kræver at vi bliver udsat for noget sollys. Derfor ses det tit at især dem der bor i mere nordiske lande, har svært ved at producere nok D-vitamin om vinteren. Af den grund vælger mange at sørge for enten at spise ekstra meget af de fødevarer som indeholder d vitamin, for eksempel mælk og fede fisk, men der er også mange der vælger at få D-vitamin som et kosttilskud.

Der findes flere forskellige fordele ved D-vitamin. En af de fordele som langt de fleste nok kan se fidusen i er at det påvirker vores energiniveau. Derfor kan det at man føler sig ekstra træt om vinteren, muligvis være et tegn på at man er lidt i underskud på D-vitamin fronten. Forbundet med dette er at det påvirker vores humør og velvære. Disse to går lidt hånd i hånd, da det kan være svært at være i et godt humør hvis man føler sig meget træt. Andre fordele er at de styrker vores knogler, tænder og hårvækst. Noget som de fleste af os også kan se en fordel i er stærke.

Generelt set er det vigtigt at sikre sig at man får alle de vitaminer man har behov for. Så fra tid til anden kan det være en god ide at besøge lægen og sikre sig at alt er godt. For der er heller ingen grund til at bruge en masse penge på vitaminpiller, hvor man fint for sit behov dækket gennem ens kost.

admin