Site Loader

Der er mange børn, der synes, at det er sjovt at lege med dukker. Det kan være en måde at pusle og nusse om en dukke, der ligner et rigtigt barn. Det kan også være en mulighed for at have en nyttig rekvisit til legen. Det kan være, når dine børn leger far, mor og børn. Det kan også være til krybbespillet, eller at de har brug for en baby i en helt anden sammenhæng, der er mange muligheder.

En meget populær dukke blandt mange børn er baby born legetøj. Baby born er en dukke, der ligner et spædbarn meget. Den kan både tisse, og barnet kan made den med vælling, som selvfølgelig også kommer ud igen. Derudover findes der en række forskelligt udstyr til baby born. Det kan for eksempel være tøj, cykelhjelm og cykelsæde. På den måde kan dit barn have baby born med overalt, når det er ude at lege. Læs mere om baby born og se det store udvalg af baby born legetøj her: https://legetoejseksperten.dk/shop/baby-born-legetoej-736c1.html

Piger har et instinkt for at lege med dukker

Allerede fra en meget tidlig alder begynder særligt piger at behandle dukker, som om de var babyer. Børnene er knap begyndt at gå, før de lurer, at babyerne er nogle, der skal vikles ind i klæde og lægges til at sove. Det vil dukken så blive gjort alle mulige steder rundt om i huset. Det kan også være, at dukken bliver lagt i en barnevogn og kørt rundt med.

Børns fascination af dukker skyldes, at de allerede, fra de er helt små, har lyst til at tage sig af andre. Det er særligt pigerne, der har det, fordi de er programmeret til at stå for yngelplejen senere hen. For nu at sige det lidt firkantet. Evolutionen har simpelthen specialiseret os mennesker, så det er meget svært for et spædbarn udelukkende at blive passet af en mand, mens det ligger helt naturligt for kvinder at ville gøre det. Klik her for at se et stort udvalg af forskellige typer af dukker.

Masser af sjove lege med dukker

Når børnene bliver ældre, vil drengene som regel også godt med dukker. Det er måske ikke i den traditionelle forstand, hvor de putter dem og lægger dem i barnevognen, men der er mange drenge, der har for eksempel figurdukker, der er en del af deres leg. Det kan være figurer fra film eller tegneserier.

Senere bliver pigernes dukker også mere avancerede. Jo ældre pigerne bliver, jo mindre vil de som regel lege med dukker, der ligner babyer, og jo mere vil de begynde at lege med dukker, der er figurer, der er ældre end dem selv. Det er dukker, som de kan klæde på i smart tøj, som de måske kan lægge make up på eller lignende.

Også piger har dukker, der er figurer fra film eller tegneserier. Det kan være en god måde at sætte gang i fantasien hos børnene, så de selv kan bygge videre på historierne.

admin