Site Loader

De seneste år er e-Sport blevet mere og mere udbredt. Ja, faktisk er begrebet ”e-Sport” ikke mere end et par år gammelt og referer til udøvelse af computerspil på konkurrenceplan. Med denne definition indebærer begrebet også at spille på sider som f.eks. Oddset.

Turneringer er større end nogensinde før og vil blive større med hastige skridt. Dette hænger sammen med, at flere og flere får øjnene op for e-Sport, og dermed stiger mængden af sponsorere og størrelsen på investeringerne i de forskellige projekter omhandlende e-Sport. Også de mennesker, der forstår indbegrebet af e-Sport er en voksende mængde. Med denne stigende forståelse for e-Sport som hobby, interesse eller endda arbejde, ser man også en udvikling i samfundet. e-Sport sendes i fjernsynet på lige fod som alt andet sport, og de forskellige hold og individuelle spillere hare hver især deres fangrupper. Faktisk viser undersøgelser fra Dansk Erhverv, at hver tiende voksne mand enten ser YouTube-videoer, af folk der spiller E-Sport, eller selv spiller. Et dansk e-Sport hold ved navn Astralis har for nyligt været verdensmestre i Counter-Strike: Global Offensive. Dette gjorde de på under 3 år fra deres grundlæggelse med bare 5 medlemmer, en træner, en kæmpe fanbase og en lang række sponsorere.

Efterskole e-Sport – møder de unges interesser

Den stigende udvikling ses også i skolerne. Eksempelvis er efterskole e-Sport nu en ting, der kan dyrkes. Efterskolerne møder de unge menneskers interesser og omfavner dem for at sørge for at få alle med. Læs om en efterskole, der her taget dette i brug på https://www.gram-efterskole.dk/e-sport/. Her beskriver efterskolen e-Sport som værende udviklende, når det kommer til sammenhold, beslutsomhed, kommunikation, loyalitet og meget mere. Denne linje byder på motion, at dyrke sine interesser og konkurrencer med andre efterskole. Linjen er samtidig et tegn på en stigende forståelse – vi lever trods alt i et senmoderne samfund, hvor der skal være plads til alle, uanset hvad deres interesser eller livsstil er. Det er derfor ingen overraskelse, at der så mange steder er blevet taget godt imod e-Sport.

Olympisk e-Sport

Den stigende interesse for denne nyere version af sport har spredt sig til hele verden og er blevet så stor, at den snart kan betragtes som en olympisk sport. I 2022 er e-Sport på programmet i Asian Games og e-Sport Danmark samarbejder med Det Internationale e-Sports Forbund for at tilføje e-Sport på Olympiske sportsgrene-listen.

 

 

admin