Site Loader

Nattesøvn er super vigtigt for et godt helbred og for at man fungerer godt i løbet af dagen. For at få en god nattesøvn er der flere ting der spiller ind. For eksempel er det som altid vigtigt med god kost og motion. Men derudover kan man med fordel også skrue ned for sit forbrug af fjernsyn, mobiltelefoner med mere inden sengetid. Det blå lys snyder nemlig kroppen til at tro at den stadig skal være vågen. Man bliver derfor ikke forberedt til at sove på samme måde som hvis man lagde sig ned og læste en bog. Den vigtigste forudsætning for at sove rigtig godt er derfor også at man har en gos seng at sove i. Man skal huske at have i tankerne at man kommer til at bruge rigtig mange timer af sin tid i sengen. Man skal i gennemsnit have 7-8 timers søvn i døgnet.

 

Det individuelle sengevalg – gør noget godt for dig selv.

Når man bruger så utrolig lang tid i sengen, er det derfor også vigtigt at man har en god og ordentlig seng. Det er meget individuelt hvordan man foretrækker at ligge når man skal sove. Nogle sover på maven, andre på ryggen og igen andre ligger måske på siden når de sover. Det er derfor vigtigt at din seng passer til dit individuelle behov. Der er nemlig både forskel på hvilke materialer sengene er lavet af og deres hårdhed. De forskellige og mest almindelige hårdheder på senge er: blød, medium blød og hård. Til de fleste bliver det anbefalet at vælge en medium seng, da den passer til de flestes behov. Dette er især en god idé hvis man vælger at købe en 140 cm seng eller en 160 cm seng, hvor man skal sove to i. Her består madrassen nemlig af en stor madras, hvorpå begge parter skal ligge.

 

Læs sengeanmeldelser og undersøg markedet

 

Der er dog mulighed for større individuel variation, hvis man er på udkig efter en dobbeltseng i 180 cm. Her kan man nemlig ofte vælge to individuelle senge af 90 cm og sætte dem sammen til en dobbeltseng. Fordelen ved at vælge denne løsning er at man som par ikke behøver at købe den samme hårdhed/blødhed. Hvis den ene part foretrækker en blød seng og den anden en medium kan det sagtens lade sig gøre. Man kombinerer blot de to senge med en topmadras i de dertil passende mål, dvs. en topmadras på 180 cm. Det er en god idé også at undersøge markedet inden køb af ny seng. Der findes nemlig mange forskellige i forskellige prisklasser. Det kan derfor være en fordel at søge på anmeldelser af den eller de senge man har i kikkerten. Både for at undgå fejlkøb men vigtigst af alt for at være garanteret en god søvn. Du kan blandt andet læse meget mere om senge ved at klikke her.

 

admin