Site Loader

Kosttilskud er i særdeleshed udbredte blandt atleter, bodybuildere og andre seriøse motionister. Som MMA-udøver er der også god grund til at benytte sig af kosttilskud – så længe du vælger de rette! Vi kommer her med en guide til MMA og kosttilskud.

 

Derfor er kosttilskud vigtige til træning af MMA

 

Som udøver af Mixed Martial Arts har man brug for at være i absolut topform. Om end en kamp ikke strækker sig over samme længde som f.eks. en fodboldkamp, er intensiteten utrolig høj, og der er ingen tvivl om, at MMA er en af de mest krævende discipliner overhovedet, når det kommer til sport. Selv træningsessionerne kan være ekstremt hårde. Alt i alt kræver det masser af energi at dyrke MMA, og det kan gode kosttilskud hjælpe med at bringe frem.

 

En anden vigtig pointe er, at du med kosttilskud som vitaminer og aminosyrer kan få en edge over dine konkurrenter. Kroppen fungerer simpelthen bedre, når den har de rette ingredienser at arbejde med, og hvis din kost mangler noget bestemt, kan det være en skarp idé at supplementere.

 

De bedste kosttilskud

Det er naturligvis vigtigt at kigge på, hvilke kosttilskud, du får mest ud af, således du ikke spilder dine penge, når duproteinpulver skal ud at vælge. Klik her hvis ønsker du at købe protein pulver, Protein bar eller BCAA.

 

Først og fremmest har vi proteinpulver, der er oplagt at bruge, hvis du gerne vil inkludere flere proteiner i kosten. Proteiner bidrager til muskelvækst og er et absolut must, såfremt du vil holde musklerne i top form. Proteiner kan både indtages via en sund og varieret kost – kød, æg og nødder indeholder typisk store mængder protein – men du kan som bekendt også vælge at bruge proteinpulver. Det er en hurtig og let måde at få den optimale mængde proteiner ned på – samtidig smager de fleste varianter enormt godt og kan blandes med både vand, mælk, smoothies og meget mere.

 

Aminosyrer er også særdeles vigtige, og her kan du få BCAA’s i både pulverform, som tabletter og som ingrediens i diverse sportsdrikke. BCAA står for branch chained amino acids, og findes naturligt i en vis mængde i proteinpulver, samt i almindelige fødevarer, der indeholder protein. BCAA består af tre anabole aminosyrer – leucin, isoleucin og valin – og de fungerer rigtigt godt til både muskelvækst og til generelt at forbedre immunfunktionerne. Så hvis du ønsker flere BCAA’s, kan du altså vælge at supplementere ekstra med dette. Mange eksperter anbefaler, at du indtager omkring 10 gram om dagen, hvis du er fysisk aktiv. Vi anbefaler dog, at du selv prøver dig lidt frem og finder den optimale mængde. Måske kan du nøjes med en mindre mængde, hvis du i forvejen har en sund og proteinrig kost.

 

Vi vil desuden nævne vitaminer, som af gode grunde ikke bør overses. Hvis du spiser masser af frugt og grønt i dagligdagen er du godt dækket ind, men det kan være svært at få det hele med, og derfor er vitaminer og mineraler altid gode at supplementere med. Du kan vælge en såkaldt multivitamin, der bringer en bred vifte vitaminer og mineraler ind i kroppen, men du kan også fokusere på et bestemt vitamin. Et godt vitamin at få tilført som tilskud er Vitamin D. Det skyldes, at de fleste ikke får nok på naturlig vis, da vi i det nordeuropæiske klima ikke har sollys nok til at kroppen kan producere vitaminet om vinteren. I forbindelse med træning af kampsport kan vi desuden anbefale at lægge ekstra vægt på mineraler som zink og magnesium, da disse bidrager til et sundt testosteronniveau og ikke mindst stærke knogler, hvilket ikke må undervurderes.

 

Konklusion

 

Der er mange grunde til at supplementere, hvis du træner MMA. Såfremt du i forvejen har en sund og varieret kost, er det ikke sikkert, at du har brug for det, men faktum er, at langt de fleste vil kunne forbedre deres fysiske præstation ved at vælge et kosttilskud – hvad enten det er med proteinpulver, BCAA, vitaminer eller mineraler.

admin