Site Loader

Der er altid meget at se til, når du er husejer. Hus og have skal vedligeholdes for at forhindre, at det forfalder stille og roligt. En af disse mange opgaver er at sørge for, at tagrenderne bliver renset regelmæssigt.

Hvis ikke det bliver gjort, så kan det medføre nogle seriøse skader på huset. Derfor må du sørge for, at de bliver renset. Det kan du enten gøre selv eller hyre et professionelt firma til at gøre.

Hvorfor skal tagrender renses?

Tagrenderne sidder jo der på huset og passer sig selv. Deres opgave er at lede regnvand og smeltevand, der falder på taget, videre ned mod nedløbsrøret, så det kan blive ført videre ned i kloakken.

Vandet skal gerne ledes væk fra huset så hurtigt som muligt, så det ikke risikerer at gøre skade på huset. Vandskader på dit hus er bestemt ikke noget at ønske sig.

Hvis der ligger diverse former for skidt, visne blade, nedfaldne nåle fra nåletræer, kogler eller andet, der kan falde ned i tagrenden, så forhindres vandet i at løbe frit. Når vandet ikke har frit løb ned mod nedløbsrøret, så vil det hurtigt løbe over og finde andre veje ned. Ned skal det nok komme.

Typisk vil vandet så rende ud over tagrendens kant og ende nede ved soklen. Netop det, som tagrenden egentlig skulle forhindre. Derfor er det vigtigt at holde tagrenderne rene.

Hvor tit bør tagrenderne renses?

Når det hedder sig, at tagrender skal renses regelmæssigt, så er det ikke fordi, det behøver at være så hyppigt igen. På langt de fleste tage er det fint at få det gjort en gang om året. Det bedste tidspunkt på året at rense tagrenderne på er i det sene efterår efter løvfald. Når de sidste blade er faldet af træerne, er det tid at rense tagrenderne grundigt, så de er klar til at stå vinteren igennem.

Hvis tagrenderne ikke er renset, inden frosten sætter ind, så vil der stå vand i dem, som så kan risikere at fryse til og frostsprænge tagrenderne. Hvis det sker, så er du nødt til at få skiftet tagrenden ud – og det er klart mere besværligt og dyrere end at sørge for, at de bliver renset i tide.

Hvis du bor et sted, hvor dit hus er mere udsat for diverse nedfald, så bør tagrenderne blive renset hyppigere.

Hvis du renser tagrenderne selv

Der er mange, der vælger at rense tagrender selv. Det kan du også sagtens gøre. Især hvis dit hus kun har en etage, så er det ikke den store akrobatiske øvelse, du skal ud i for at få tagrenderne renset. Det er sådan set heller ikke den store kunst at få dem renset selv.

Det handler i bund og grund bare om at få gravet skidtet op af tagrenden og tjekke, om vandet kan rende frit ned til nedløbsrøret. Tjek også selve nedløbsrøret. Det kan godt risikere at være stoppet. Er nedløbsrøret stoppet, så kan vandet ikke løbe frit ned igennem det, og så fungerer tagrenderne ikke.

Hvis du hyrer et professionelt firma

Hvis dit hus er på flere etager, eller der er tale om en etageejendom, så er det bedst at hyre et professionelt firma til at rense tagrenderne. Der er mange bygninger i København eller på Sjælland i det hele taget, hvor det er meget vanskeligt at komme til at rense tagrender.

Det er så en opgave for fagfolk. De rykker ud med deres ekspertise og deres specialudstyr, og så får de renset samtlige tagrender på ingen tid. Få foretaget en grundig og professionel rensning af tagrender, hvis dine tagrender skal være helt rene. Så holder både tagrender og hus længere.

admin