Site Loader

Den stigende fokus på digitalisering, og den frembrusende udvikling inden for data og det teknologiske område, har skabt nye muligheder for virksomheder nationale, som internationale. Global asset tracking kan gøre arbejdet meget nemmere, for mange arbejdsgivere og arbejdstagere, i rigtigt mange forskellige brancher og fokusområder.

Hvad er Global Asset Tracking? Kan det spises?

Global Asset tracking er en ny mulighed, skabt af samarbejdet mellem teknologi som gps og condition monitoring. Asset tracking gør det muligt for virksomheder at spore aktiver, overalt i verdenen. Denne nye form for teknologi er blevet mulig, eftersom anden teknologi, f.eks. gps, er blevet mere tilgængeligt. Asset tracking arbejder sammen med det andet tekniske system – condition monitoring. CM gør det muligt at indsamle data fra produkter/aktiver i nogenlunde realtid.

Asset tracking forekommer hyppigere end du regner med

Asset tracking bruges verden over, af mange forskellige typer firmaer. AT er en god ide hvis du har behov for at skulle sporer en form for aktiv, værende f.eks. biler, computere, størrer maskiner osv. Et eksempel kunne være: en virksomhed ejer x antal containerskibe, for at firmaet ikke hele tiden skal bruge kræfter, og energi, på at have kontakt til disse, for at få oplyst deres position, kan virksomheden benytte asset tracking til at lokalisere skibene. Er nogle af containerskibene kølecontainere, kan condition monitoring benyttes til at indsamle data fra containerne, temperatur, tryk osv.

Hvordan fungere Asset Tracking?

Konceptet lyder indviklet, og måske kompliceret, men der er ingen grund til at frygte, AT kan blive gjort meget simpelt. Det eneste AT egentligt kræver er en gps, en computer og en teknologi der kan forbinde de to sammen. Der findes mange AT udbydere på nettet, der tilbyder et sådant program, og skræddersyer gerne en aftale, eftersom behovet for AT kan være af svingende grad, afhængig af virksomhedens genre og opgaveområde. Asset tracking benyttes også af dagligvarebutikker, som skal kunne holde styr på deres varer. AT bruges endda, i visse tilfælde, på personer med fodlænke.

Hvordan kan du bruge Asset Tracking i din virksomhed?

Asset tracking kan benyttes til meget, af mange forskellige virksomheder. Asset tracking kan også foregå via scanning af stregkoder, hvormed lokationen af et objektet bliver oploadet direkte til en online database. Men hvordan kan du bruge AT i din virksomhed, til at optimere fremgang og salg bedst muligt? AT bliver brugt til at holde styr på lokationen af aktiver, det værende tæpper eller busser, for også at tyverisikre aktiverne. Bruges en gps til trackingen, gemmes denne et skjult sted, så eventuelle tyve ikke har mulighed for at finde frem til den. Du kan bruge AT i din virksomhed, hvis du har behov for at sende varer, som helst ikke må blive tabt af syne, i længere tid.

admin