Site Loader

Som katteejer er det naturligt, at man gerne vil sit kæledyr det bedste. Ligegyldigt hvilken alder, hvilken størrelse eller hvilke særlige behov katten har, er der ting man kan gøre for at holde katten glad og særligt kattefoderet er vigtigt i denne proces.

 

Det er ekstremt vigtigt, at din kat får lige nøjagtigt den mængde foder og den næring, den har brug for. En lang række sygdomme og overvægtsproblemer kan nemlig forhindres, hvis man sætter sig lidt ind i kattens behov, og de muligheder for foder, der findes på markedet. Specific kattefoder er udviklet til alle mulige forskellige behov, ens kat kunne have brug for at få dækket. Er der tale om killinger kan man få særligt tilpasset foder til dem, mens en overvægtig kat nok skal have slankefoder.

De ni foderråd

 

Når man sætter sig lidt ind i kattefoder og ernæring, finder man hurtigt ud af, at nogle råd går igen, ligegyldigt hvem man spørger.

 

Først og fremmest er det smart at vælge Specific kattefoder med smagsgaranti, da det dækker alle kattens ernæringsmæssige behov, og derfor kan det anvendes som fuldfoder.

 

Derudover er det vigtigt kun at give den fodermængde, som dyrlægen anbefaler, da overfodring kan resultere i overvægt, mens for lidt foder kan føre til sygdomme.

 

En tredje ting, der er vigtig at holde sig for øje er, at katten har bedst af, at den daglige fodermængde fordeles på minimum to måltider, for at kunne fordøje foderet ordentligt.

 

Så er der et rent opdragelsesmæssigt råd. Mange kan godt lide at lade katten få lidt rester fra spisebordet, men de indeholder normalt for meget fedt og salt for katte, og kan derfor medvirke til overvægt og andre helbredsmæssige problemer. Undgå derfor helst at give katten denne form for madrester.

 

Din kat skal herudover altid have adgang til frisk, rent vand, så den ikke dehydrerer, og så gælder det selvfølgelig også om helt generelt at holde øje med kattens sundhedstilstand og velbefindende. Opfører katten sig anderledes end normalt? Ser den anderledes ud? Det kan ofte være detaljer, der skal få alarmklokkerne til at ringe.

 

Det er også en god idé at veje katten regelmæssigt, så man kan tilpasse fodermængden efter, om katten taber sig eller tager på. Hvis man er i tvivl om fodermængden er korrekt, er det altid en god idé at kontakte dyrlægen eller veterinærsygeplejersken og få fagfolkets vejledning.

 

På samme måde skal du sørge for at kontakte dyrlægen, hvis katten pludselig taber sig, får diarré, kaster op eller har anden besvær med afføringen. Ligeledes ved spiseforstyrrelser bør du tage kontakt til dyrlægen, der kan hjælpe med gode råd.

 

Med Specific kattefoder kan katten få tilpasset foderet, så det passer til lige præcis din kat, og derfor er det en god idé at vælge denne type foder. Den kan reguleres efter alder, størrelse og særlige behov og indeholder alt det ernæring, katten har brug for i løbet af dagen. Således sikrer man en sund, rask og rørig kat.

admin